Teknikker
Maleri
Figurer
Udstillinger
På værkstedet
Raku

JENS BREDHOLT

Jens Bredholt er virkelighedsfortæller. Sådan har det været fra første gang hvor han tegnede ved Mølleåen i Brede nord for København - landskaber med rørpen og oliekridt. Træer, fugle, sivskove og døde fisk - et lokalt Missisipi.
På en rejse til en tyrkisk landsby blev stregen et lige så stort anliggende som motivet: huse, haver og arbejdere i marken i en grov  sort streg. Altid gennemstrømmet af en overvældende glæde ved det sete. Langt senere blev det til lange maler-ophold i Grønland, på Færøerne og i Nordnorge; her vælter tågen og regnen ned over en tung umbragrøn fjeldside.

Den bagage har både formet Jens Bredholts egne malerier og hans undervisning i tegning og maleri på Vestjyllands Højskole, hvor de daglige møder med skolens nye generationer af billedkunstnere konstant er med til at rykke hans grænser for kunstens fremtrædelsesformer og hvad kunsten skal og kan.

Jens Bredholt valgte et liv som maler og gik derfor i mesterlære hos maleren Sven Havsteen Mikkelsen. Gennem mange år har han udstillet i museer, gallerier og kunstforeninger i Danmark, Norge og Cuba. Han har illustreret flere bogudgivelser – senest digtsamlinger sammen med lyrikeren Erik Helger.

Jens Bredholt underviser også i tango grundtræning, og sammen med forstander Else Mathiassen har han i mange år danset tango. Senest på milongaerne i Buenos Aires og på den Argentinske pampas.

Dorthea og Tobias fortæller om deres tid på højskolen