Ja til FÆLLESSKAB?
Klar til ny VIDEN?
Sammen om tingene?
Gå ad NYE STIER?
Vil du lave GOURMETMAD fra bunden?
Klar til UDFORDRINGER?

GÆSTELÆRERE

Vi søger hele tiden inspiration - og får den både på og udenfor skolen. Vores elever skal opleve deres fag fra forskellige vinkler, så vi inviterer gerne gæstelærere i perioder.

Herunder kan du se en kort præsentation af de dygtige folk, som har været eller kommer i huset:

Martin BastkjærMartin Bastkjær - maj 2016:
Eleverne på Forfatter nyder de vise og erfarne ord fra Martin Bastkjær, som er en ny stærk stemme i dansk litteratur. Han udgav i september det essayistiske anlagte debutroman "Det nye hav". Martin er født i 1987, er bachelor i Dansk og Filosofi og uddannet fra Forfatterskolen i 2013.

Dominique af Monia SanderMonia Sander - april 2016
Forfatterholdet har besøg af Monia Sander, som i september 2015 udgave "Dominique" ved forlaget Korridor. Monia arbejder meget med skriften i forskellige sammenhænge - oplæsning, i forskellige formater, i rapmusik og poetry slam. Derudover er hun optaget at dramatikken og dens iscenesættelse. Meget inspirerende...

Fanclub på Vestjyllands HøjskoleFanclub - marts 2016
”Fanclub er en ekspanderet researchplatform tilpasset kollektivets kunstneriske interesser, og indtilvidere indbefatter det små og store sceneforestillinger, videokunst, site specifics, fashion events, skriveritualer og delingstrukturer. Der reflekteres løbende over tidligere og nuværende arbejde/praktikker og omformulerer konceptet og strukturen efter interesse og behov. Fanclubs kollektive persona er således under konstant transformation i stræben efter nye veje for at undersøge og udfordre os selv, dansemiljøet og samfundet i stort”, skriver Fanclub bestående af Andrea Deres, Carolina Bäckman, Ellesiv V.Selseng og Sofia Karlsson.
Fanclub vil have et arbejdsophold på Vestjyllands Højskole fra 28. marts – 2. april og vil her ligge deres primære fokus på at udvikle kunstneriske (om)veje og metoder, med udgangspunkt i danserens potentiale og den kollektive arbejdsgng.

Fanclub inviterer under deres ophold elever til at under to timer blive en del af Fanclubs kollektive persona og at i fælleskab undersøge ideer omkring “den kollektive krop og tanke”. Sammen gennemføres en række eksperimenter som udføres gennem bevægelse, fantasi, nysgerrighed og
kreativitet, hvor succes og fiasko bærer på et ligeværdigt potentiale.

Marie Topp Marie Topp med dansere - januar 2016:
"Indtryk af Uskarphed" er arbejdstitlen Maries koreografiske research projekt. Første fase af projektet finder sted på Vestjyllands Højskole, som en del af et samarbejde med BORA BORA -Dans og Visuelt Teater i Aarhus. I løbet af sit "arbejdsophold" vil Marie også lave workshop for danserne. Om Marie: Siden sin afgang fra Statens Scenekunstskole i 2009 har Marie Topp udviklet en distinkt koreografisk praksis, der allerede nu i starten af hendes karriere har skabt international såvel som national opmærksomhed. I sæson 2014-15 var hun i residens på det koreografiske center i Hamborg, hvor hendes seneste forstilling “The Visible Effects of Force” havde premiere. “The Visible Effects of Force” var tredje og afsluttende del af en trilogi af soloværker Marie Topp har arbejdet på i perioden 2011-2015. Topp er medlem af det Københavns-baserede koreograf kollektiv RISK, med hvem hun har premiere forestillingen “In Between Concrete” i Maj 2016. Marie Topp modtog i 2013 et Danceweb Scholarship til Impuls Tanz i Wien, og blev i 2015 kåret til årets danser af bloggen cphculture for “The Visible Effects of Force”
Foto: Anja Beutler

Merlin og elektronisk musikMerlin - gæstelærer i musik jan.-feb. 2016
Merlin er født i 1977 og har siden 2000 beskæftiget sig med elektronisk musik – både som DJ og som skabende elektronisk musiker, med særligt blik på dansemusikken. Han har været involveret i at organisere flere musiske arrangementer, det seneste er konceptet ”Mandala Dance” som bringer det musiske samlepunkt ind i hellige steder i naturen. Merlin finder sin inspiration i den traditionelle hora cirkeldans og musik, hvor dansen samler sig omkring et imaginært center, som opstår naturligt grundet den cirkulære opsætning. Hans musik kan beskrives som et udvidende lydlandskab, hvor opløftende melodier og dybe rytmer skaber et trancelignende ekspanderende univers.

Ninette LarsenNinette Larsen - gæstelærer i forfatter nov. 2015
Født i 1994 i Svendborg og opvokset i Albertslund. I 2014 blev hun uddannet fra Biskops Arnö forfatterskole i Sverige. Samme år debuterede hun med "Hybrid", på forlaget Gladiator. Hybrid er en samling kortprosa/poesi tekster som først og fremmest har billedsproget i sigte. Den kredser også omkring identitetsløsheden som findes i sammensmeltningen og overgivelsen til denne. Hun har tidligere undervist på Gladiatorskolen.