Astrologihaven
Vilde blomster
Orangeriet
Frivillige i haven

BIRTHA TOFT

Birtha er tidligere økologisk bondekone, uddannet håndarbejdslærer og idékvinden og udvikleren af Forundringens Have. Hun underviser i faget ”Havebrug” , er engageret i flere internationale projekter samt daglig leder af Forundringens Have.

Birtha Toft startede for 10 år siden Forundringens Have på Vestjyllands Højskole. Idéen var at skabe en sammenhæng mellem højskolens økologiske køkken og gode sunde fødevarer. Med opbakning fra højskolen og frivillige fra egnen skabte Birtha Forundringens Have. Haven er vokset efter knopskydningsprincippet, dvs. den ene idé tog den anden, således at der i dag er både grøntsager, krydderurter, spiselige blomster, spiselige vilde planter, bær og frugt og en afdeling med shelters, naturlegeplads, trojaborg, sansesti m.m.

Birtha selv siger: ”Mit forbillede er den uberørte natur. Forundringens Have er ganske vist ikke uberørt natur, men selv om vore grøntsager er forædlede kulturplanter, så er deres grundlæggende krav de samme som deres vilde slægtninges: De trives bedst, når man efterligner naturen så meget som muligt. I dag kalder man denne måde at dyrke og passe jorden på for permakultur/biodiversitet. For mig er det en daglig glæde at se planterne gro og at se, hvorledes interessen for at dyrke egne urter, bær og frugt øges.”

Læs om HAVEBRUG
Kontakt: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Web: www.forundringenshave.dk