Ja til FÆLLESSKAB?
Klar til ny VIDEN?
Sammen om tingene?
Gå ad NYE STIER?
Vil du lave GOURMETMAD fra bunden?
Klar til UDFORDRINGER?

Åbent hus på Vestjyllands Højskole

På Vestjyllands Højskole har de en lang tradition for at arbejde med både kreative fag og nye metoder inden for bæredygtighed, økologi og havebrug. Senest er skolen, som den første i verden, blevet godkendt som permakulturskole af det internationale permakulturnetværk. Den 9. december kan du kigge forbi til åbent hus.

De har altid gang i noget på Vestjyllands Højskole. Arrangementer, EU-projekter, Aarhus 2017 eller nye fag og indslag i undervisningen. Den 9. december byder elever og lære velkommen til åbent hus.

”Det er en dag, som vores elever virkelig ser frem til. Teater eleverne har øvet deres forestilling, eleverne i keramik har arbejdet sent om aftenen, og sådan er det egentlig hele vejen rundt”, forklarer forstander Else Mathiassen.

På Vestjyllands Højskole oplever de en stigende elevtilslutning med flere elever end nogensinde før. Skolens fag er populære, og de oplever en massiv interesse for praktiske fag som træhåndværk, keramik og permakultur. I november har skolen cementeret sin position inden for højskoleøkologi og er blevet godkendt som perkultur demonstrationscenter af det Europæiske Permakultur Netværk som den første skole i verden.

”Vores elever kommer for at prøve kræfter med nogle ting, der ligger langt fra den skolegang, de har været vandt til. Det første du skal gøre, når du starter her, er jo egentlig bare at vælge de fag, der interesserer dig”, siger forstander Else Mathiassen.

Efteråret på Vestjyllands Højskole er i høj grad blevet brugt til at styrke skolens profil inden for havebrug, økologi og permakultur. Noget af det nye, der vil blandt andet vil fylde på højskole i det nye år er fortælling.

”Vi har oprettet et fortælleakademi. Det kommer i nok til at høre mere om i løbet af det nye år. Her arbejder vi med en fornyelse af den klassiske fortælletradition, som højskolebevægelsen er bygget på. Vi vil faktisk gerne gøre en indsats for at styrke fortælling og det sociale rum i hele Danmark”, forklarer Else Mathiassen.
Lige nu er fokus dog på skolens åbent hus-arrangement, hvor gæsterne kan få et indblik i højskoleelevernes hverdag. Der vil være rig mulighed for at opleve teater, musik, dans, keramik og meget mere.

Se programmet her.

Fakta: