Ja til FÆLLESSKAB?
Mere MUSIK?
Klar til ny VIDEN?
Sammen om tingene?
Gå ad NYE STIER?
Vil du lave GOURMETMAD fra bunden?
Klar til UDFORDRINGER?

Kronik i Information: Vi har en tradition for mandlige feminister

KVINFO er midt i en overlevelseskamp, og bestyrelsesleder i KVINFO Tonny Skovgård Jensen har tre ting til fælles med Grundtvig. De er begge ligestillingsforkæmpere, de er mænd og de er eller var under et voldsomt pres. Grundtvig levede et liv med input fra stærke kvinder og deltog i kvindekampens spæde start. En politisk mission, som han var stort set alene med i datidens mandsdominerede Folketing. 

I denne kronik i Information forklarer forstander Else Mathiassen, hvordan Grundtvig blev præget af stærke kvinder gennem hele sit liv. Samtidig fremhæver hun, hvordan Grundtvig var isoleret med sine synspunkter i samtiden. Han gik ind for kvindelige præster, kvinders stemmeret og frivillig værnepligt for begge køn.

I dag er Ligestilling et veletableret ideal, som nogen fejlagtigt tror, vi har nået. Grundtvig skulle sparke en port ind, og i dag sniger der sig fra tid til anden en kvindelig topleder eller to igennem. Men porten står stadig kun på klem. Der er behov for, at flere stærke kvinder og mænd lægger skulderen til porten og giver den et tryk. Det er ikke en individuel kamp, men en kamp vi må tage i fællesskab til fælles bedste. Derfor er organisationer som KVINFO så vigtige i udviklingen af vores demokrati.

Læs hele kronikken her.

Gode råd fra de gamle til de unge