Ja til FÆLLESSKAB?
Mere MUSIK?
Klar til ny VIDEN?
Sammen om tingene?
Gå ad NYE STIER?
Vil du lave GOURMETMAD fra bunden?
Klar til UDFORDRINGER?

JOBOPSLAG:

Højskolelærer der brænder for bæredygtighed

Vestjyllands Højskole er en velfungerende skole beliggende i et naturskønt område med udsigt til Ringkøbing Fjord. Vi har en stærk profil inden for dels kreative fag og dels grønne fag som permakultur, økologisk iværksætteri, havebrug og bæredygtighed. Vi har 20 tønder land omkring skolen, eget CO2 neutralt energisystem, et økologisk køkken og en økologisk undervisnings, andels- og forsøgshave.

Vi søger en højskolelærer, der kan undervise på et højt praktisk og teoretisk niveau og hjælpe med fortsat at udvikle vores bæredygtighedsfag. 

Der er bopælspligt. Vi stiller til gengæld en lærerbolig til rådighed. 

Praktisk og teoretisk erfaring

Du skal undervise i fag inden for områderne bæredygtighed, økologisk iværksætteri, politisk (grøn) aktivisme, permakultur m. fl.. Den nøjagtige fagprofil skal du selv være med til at skabe. 

Det er et krav, at du kan arbejde både praktisk og teoretisk. Vi lægger vægt på at omsætte og forbinde fremtidens udfordringer med konkrete handlinger. Den praktiske undervisning kan indebære at etablere en skovhave, byggeprojekter, events, politiske aktioner, initiativer med problemløsning etc. Den teoretiske undervisning kan omfatte FN’s verdensmål, cirkulær økonomi, klimaforandringer, permakulturdesign, iværksætteri, systemtænkning mv.. 

Der er ikke et formelt krav til din uddannelsesbaggrund. Frivillig og professionel arbejdserfaring indenfor området er mindst lige så vigtigt. Vi er indstillet på, at du kan have behov for at udvikle dig fagligt. Det er dog et krav, at du enten har et ’permakulturdesign certifikat’ (PDC) eller er indstillet på at tilegne dig det inden for det første år på højskolen.

Samarbejde og synlighed

Arbejdet indebærer deltagelse i større projekter med eksterne samarbejdspartnere herunder at bidrage til højskolebevægelsens arbejde med bæredygtighed. Det vil derfor være en fordel, hvis du har erfaring med projektudvikling og –ledelse samt fundraising. Du skal også være med til at definere højskolens bidrag til den offentlige debat på området. Vi lægger vægt på, at du har erfaring med iværksætteri, hvad enten det er som selvstændig, projektleder eller frivillig. 

En god kollega

Som højskolelærer vil du bruge meget tid sammen med både elever og lærer. Det er derfor også vigtigt, at du kan indgå i fællesskabet på arbejdspladsen, hvor den uformelle stemning og humor vægtes højt. 

Arbejdet som højskolelærer er meget alsidigt, og du skal forvente at arbejde med meget mere end dit eget fag. Du skal deltage i lærermøder, vagter, samvær, projekter, netværk, skoleudvikling, fællesarrangementer, fester mv.

Kontakt 

Kan du se dig selv i dette miljø, skal du sende din ansøgning til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ansøgningsfristen er mandag d. 15. maj kl. 12. Samtalerne vil blive afholdt ugen efter. Forventet ansættelsesstart er 1. august.

Hvis du er interesseret i at vide mere om stillingen eller Vestjyllands Højskole, er du meget velkommen til at kontakte fungerende forstander Michael Kirkegaard på telefon 25649714.

Du kan læse mere om Vestjyllands Højskole på vestjyllandshojskole.dk

 

Gode råd fra de gamle til de unge