Ja til FÆLLESSKAB?
Klar til ny VIDEN?
Sammen om tingene?
Gå ad NYE STIER?
Vil du lave GOURMETMAD fra bunden?
Klar til UDFORDRINGER?

Filmpris: Den eneste jomfru på efterskolen

Producer Stine Ellebye Riis, til venstre, og instruktør Dominique Auxila, til højre.

”Den første gang” er temaet for Dominique Auxilas film ”Løbetid”. I filmen udfordres den 16-årige efterskoleelev Emma, da hendes mødom bliver samtalens omdrejningspunkt blandt veninderne? Filmen blev belønnet med prisen for bedste kortfilm til Copenhagen Annual Film Festival. Udover at være filminstruktør er Dominique Auxila elev på Vestjyllands Højskole, og det er vi ret stolte af.

”Emma, der er ikke tid til at være kræsen”. Med kun kort tid tilbage af skoleåret fortæller den populære pige Josefine, spillet af Pernille Kaae Høier, hovedpersonen Emma, spillet af Malene Noreen, hvordan landet ligger. Emma er den eneste jomfru tilbage på efterskolen, og man kan da ikke starte i gymnasiet, hvis man er jomfru.

I filmen ”Løbetid”, der er skrevet og instrueret af Dominique Auxila, tages et par af ungdomslivets store spørgsmål op. Det er en film om gruppepres og veninder. Men det er også en film, der minder dem, der har glemt teenageårene om, hvorfor opvasken eller lektierne en gang imellem kan virke som ubetydelige småting sammenlignet med det, der virkelig betyder noget i de unges verden.

Filmen beskriver forholdet mellem de tre veninder med respekt for de unges hverdag. Som i den norske ungdomsserie SKAM medvirker der ingen voksne i filmen. Det understreger på en elegant måde, hvad der er vigtigt i de unges hverdag.

Dominique Auxila fortsætter sin uddannelse inden for filmproduktion, når hun til sommer er færdig på Vestjyllands Højskolen.

Filmen kan ses på ekko.dk