Ja til FÆLLESSKAB?
Mere MUSIK?
Klar til ny VIDEN?
Sammen om tingene?
Gå ad NYE STIER?
Vil du lave GOURMETMAD fra bunden?
Klar til UDFORDRINGER?

Det Katastrofale Måltid: Otte kokkes bud på fremtidens mad

 

Hvad skal vi spise, hvis Jorden tørrer ud, eller verden bliver oversvømmet? Det skal ”Det Katastrofale Måltid” forsøge at svare på. Den 26. april giver otte af verdens bedste kokke deres bud på fremtidens menu, efter at ni eksperter gav et bud på det dårligste og bedste scenarie på en workshop i februar. Projektet skal sætte fokus på manglende bæredygtighed i vores tilgang til fødevarer.

Hvis vi passer godt på verden, kan vi måske spise endnu bedre mad om 50 år, end vi gør i dag. Men lige så sandsynligt er det, at jordens befolkningstal fortsætter med at stige, mens forurening og klimaforandringer ødelægger de steder, vores fødevarer kommer fra. Måske skal vi vende os til at spise insekter og sojabønner fremfor frikadeller med sovs og kartofler. ”Det Katastrofale Måltid” kulminerede i et kæmpe madevent på Vestjyllands Højskole den 26. april.

Se TV Midtvests indslag fra Det Katastrofale Måltid her.

Herunder kan du se en video fra vores workshop med ni eksperter, der skulle give bud på fremtidens menu.

The Catastrophic Meal - #1 (Official) from Malthe Thorshøj on Vimeo.

Menuen bestod af fremtidsmad og råvare sat sammen på vidt forskellige måder

Projektet blev skudt i gang den 7. februar med en workshop for eksperter, der på hver deres måde har forudsætninger for at tale om mad og madlavning i fremtiden. En fremtid, hvor klimaproblemer og befolkningstilvækst kan have ændret vores klode og vores mad. Nedenfor kan du se hvordan eksperterne forestiller sig, at det værste og det bedste scenarie kan se ud.

I slutningen af april var det så otte af verdens bedste og mest eksperimenterende kokkes tur til at prøve fremtidens menu af. Over to dage blev de bedste og de dårligste scenarier omsat til bud på retter, som indbudte gæster fik lov til at smage på til et event på Vestjyllands Højskole. Henover sommeren kan du selv prøve menuen af til forskellige events som ”Det Gode Bord” ved årets Food Festival den 1. til 3. september i Aarhus. Du kan også gå mere i dybden med en uges sommerkursus på Vestjyllands Højskole, når ”Gourmet fra Bunden” løber af stablen den 26. august til 1. september.

Herunder kan du se filmen, som Aarhus 2017 lavede til Det Katastrofale Måltid

The Catastrofic Meal from Kristoffer Brun Gram on Vimeo.

Kokke og hjælpere var:

Sean Sherman & Dana Thom, The Sioux-Chef, http://sioux-chef.com
Roberto Flores & Mathias Skovmand-Larsen, Nordic Food Lab, http://nordicfoodlab.org
Kobus van der Merwe & Roelie van Heerden, Wolfgat, http://www.wolfgat.co.za
Mark Veber Bak Hansen, Restaurant Koch, Kokkelandsholdet, http://www.kokkelandsholdet.dk/hvem-er-vi/kokkelandsholdet-junior/mark-veber-bak-hansen
Jaume Biarnes & Ana Lobato Font, Alicia Foundation, http://www.alicia.cat/ca/ 
Stephan Sundfeld Fumagalli & Tyler Kennedy Hanse, The Edible Commandments/University of Gastronomic Sciences, http://www.unisg.it/en/ 
Thémis Randriantiana & Véronique Perreault, Institut de Tourisme et d’hôtellerie du Québec, http://www.ithq.qc.ca/en/portal/ 

”Det Katastrofale Måltid” er mere end bare et spændende event med god mad. Projektet skal sætte fokus på, hvordan vi helt konkret bliver påvirket af klimaproblemer, ulighed og jordens befolkningsudvikling. Det er problemer, der får betydning for os alle. Problemer vi skal løse i fællesskab.

Gode råd fra de gamle til de unge