Ja til FÆLLESSKAB?
Klar til ny VIDEN?
Sammen om tingene?
Gå ad NYE STIER?
Vil du lave GOURMETMAD fra bunden?
Klar til UDFORDRINGER?

Verdens stjerner - Alverdens Stemmer - samlet på højskolen

Lørdag 19. og søndag 20. november afholdte Vestjyllands Højskole festivalen Alverdens Stemmer. To dage, hvor højskolens ansatte, elever og gæster mødtes med mennesker og sange fra hele verden. Se program her

Sang og musik er noget, vi kan være fælles om. Vi øjnene åbnene for, hvad vi kan give hinanden via den folkelige stemme. At folk fra andre kulturer lærer den danske kultur at kende og at etniske danskere får øjnene op for, hvilken kulturel ressource, der ligger andre kulturers musik.

Når vi siger hele verden, mener vi det helt konkret. Som en del af festivallen tog sanglærer Kristian Skov og korleder Fatma Zidan stjernekoret og skolens elever med på besøg hos asylansøgere og flygtningecentre i lokalområdet. På den måde kunne eleverne møde de mennesker, de skulle spille musik med og samtidig fortælle dem om festivalen. De bliver inviteret med til festivallen uden beregning, og det lykkedes faktisk at få rigtig mange ny medborgere til at komme,.

Festivallen var bygget op om både koncerter og workshops, hvor alle deltagere havde mulighed for at synge sammen med de deltagende kunstnere: Fatma Zidan (Egypten), Thierry Boisdon (Frankrig), Gaz Zaa Lung (Grønland), Birgit Løkke (Danmark), Ernesto Manuitt (Cuba & Venezuela), Stjernekoret (København), Sandra Pasini (Italien), Klezmer Duo (Danmark), Gimo Mendes (Mozambique).