Ja til FÆLLESSKAB?
Klar til ny VIDEN?
Sammen om tingene?
Gå ad NYE STIER?
Vil du lave GOURMETMAD fra bunden?
Klar til UDFORDRINGER?

FORSTANDER ELSE MATHIASSEN

Else Mathiassen er Vestjyllands Højskoles forstander. Det er hende, der tegner skolen - lokalt i Vestjylland og som en stemme i samfundet via debatter og indlæg.
Det er den ene side af hendes arbejde. Den anden er at skabe et godt højskoleophold for skolens mange elever - socialt, etisk og fagligt. Mødet med højskolens elever, deres ønsker, visioner, talenter og udfordringer er en daglig inspiration. Det samme er det fortsatte arbejde med at give medarbejderne optimale rammer til at udvikle sig til gavn for eleverne.

Else Mathiassen har altid koblet den lokale forankring med et internationalt udsyn. Allerede som 14-årig blev hun medlem Abbé Pierres klunsere, og som hovedbestyrelsesmedlem rejste hun senere med dem i Sydamerika. Her mødte hun blandt andet Chiles Mapuche-indianere. Hun oplevede, hvordan dette folk via kroppens sprog undveg Pinochet og militærdiktaturets censur; det vakte interessen for teatret som social forandrende kraft og bragte hende derefter til Tukak Teatret i Fjaltring i 1981 og senere til teaterensemblet Cantabile.
I ønsket om at tilegne sig de forskellige landes danse, og dermed begribe menneskets forskellige kulturer, har hun rejst over hele verden. Hun har deltaget i rituel dans i Guinea Bissau og Senegal, orientalsk dans i de arabiske lande, flamenco i Spanien, salsa på Cuba og tango i Buenos Aires. Mange af hendes rejser er beskrevet i bogen: "Med dansen på rejse".

Metoden med mellemmenneskelig forståelse gennem dans, teater og fortælling har hun givet videre gennem undervisning på blandt andet Odense Universitet, Danmarks Lærerhøjskole og ikke mindst igennem alle årene på Vestjyllands Højskole.

Else Mathiassen er uddannet lærer med religion som linjefag, uddannet dramaleder og skuespiller; har været lærer på Vestjyllands Højskole siden 1988 og siden 2002 har hun været stedets forstander.
Ved siden af sit arbejde på højskolen er hun fortæller, danser og skuespiller. Aktuelt tager hun ud med forestillingerne ”Grundtvig og kvinderne” og ”Højsangen”.

I 2005 modtog hun Kulturprisen for sit arbejde i Vestjylland. Fra 2011-2014 var hun medlem af bestyrelsen for Foreningen for Folkehøjskoler i Danmark (FFD) og siden 2011 medlem af bestyrelsen for Ringkøbing Fjord Teaterforening. Hun er medlem af komiteen, der uddeler "Den folkelige sangs pris".

Web: www.elsemathiassen.dk