Ja til FÆLLESSKAB?
Mere MUSIK?
Klar til ny VIDEN?
Sammen om tingene?
Gå ad NYE STIER?
Vil du lave GOURMETMAD fra bunden?
Klar til UDFORDRINGER?

FESTIVALER

Vi holder ved given lejligheder festivaler indenfor vores fag. Festival er tænkt som et samlingspunkt for mange omkring en fælles interesse. Festivalerne tager altid udgangspunkt i vores værdigrundlag og hovedfag.

Litteraturfestival
I 2012, 2013 og 2015 har vi afholdt Festival for ny dansk litteratur i forbindelse med udgivelser af vores Skriftserie for ny dansk litteratur bind 1, 2, og 3. En weekend med forfattere - debutanter og kendinger - anmeldere, litteraturelskere og nysgerrige. Man vil kunne møde forfatterne live i et omfattende program med oplæsninger, paneldebatter og læseværksteder. En hel weekend med snak og samvær omkring litteratur og kunst.

Fortællefestival I forbindelse med vores ugekursus Fortælling og Brita Haugens 50 års jubilæum som fortæller afholdte vi i 2015 en dag med "fortælle marathon" fra morgen til sen aften.

Alverdens stemmerSangfestival - Alverdens stemmer
Sangfestival med stemmer fra hele verden i november 2016.  Fælles for alle kulturer er sangen. Uanset hvor man kommer fra, har man sangen med sig, enten udøvende eller i vores erindring. Sangene er i kroppen.

Alverdens Stemmers mål var, at vi alle fik øjnene åbnet for, hvad vi kan give hinanden via den folkelige stemme. At folk fra andre kulturer lærer den danske kultur at kende og at etniske danskere får øjnene op for, hvilken kulturel ressource, der ligger i de stemmer, som er kommet hertil fra hele verden.

I dagene op til festivalen besøgte højskolens kor sammen med sanglærer Kristian Skov steder i lokalområdet, hvor mange af vores nye borgere er samlet. De gav en mindre koncert og inviterede til sangfestival. Det blev en sangfestival som satte dybe spor hos de medvirkende kunstnere, højskoleelever og gæster. Festivalen kan bedst beskrives med ordene fra Ringkøbing-Skjern dagblads artikel "Med folkelig respekt for forskellighed mødtes mennesker fra hele verden til fællessang".