Energi fra egen vindmølle
Forundringens Have
Økologisk mad
Naturen omkring os

SANSERNES KØKKEN

Maden på Vestjyllands Højskole er et besøg værd i sig selv. Det får vi at vide igen og igen af de mange, der kommer i huset sommer og vinter. Hver dag året rundt tryller de grønne kokke økologiske råvarer om til velsmagende retter, der også giver inspiration til øjet.

Råvarerne i køkkenet er primært økologiske og grøntsagerne kommer ind i grovkøkkenet med jord på og det hele. Så retterne er tilberedt med kortest afstand fra jord til bord. Det betyder også, at vi hellere køber en hel lokal ko, som har gået i løsdrift på en eng lige i nærheden end udskæringer fra økologiske køer fra et stort slagteri.Så kan vi også  selv bestemme, hvordan vi gerne vil have den skåret op.

Filosofien i køkkenet er at maden skal være kreativ og selvfølgeligt økologisk, det skal være sund og lækker, lavet af friske og kun skånsomt behandlede råvarer. Vores råvarer kommer først og fremmest fra lokal området. Samtidig må der gerne eksperimenteres med nye sammensætninger af smagsnuancer, så det bliver en oplevelse at spise hver dag.

Køkkenet har fået tildelt det økologiske guldmærke, hvilket betyder 90-100% af vores råvarer er økologiske!

Køkkenkunstnerne har udgivet kogebøgerne: "Uhm." og "Mere uhm", "Vestjyllands Højskole - køkkenets favoritter" og den sidste nye "Flere favoritter".
De første to er desværre udsolgt, men de to sidste og nyeste kan købes ved at henvende sig til kontoret.

  • Læs om kogebøgerne
  • Bestil kogebøgerne: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Køkkenet 2016