Debatter
Koncerter
Performance
Gourmetrestaurant

10.01.18 Koncert med Mames Babegenush

 

Fra Carnegie Hall til Roskilde Festivial. Jo, klezmerbandet Mames Babegenush har været verden rundt, og nu kommer bandet forbi Vestjyllands Højskole onsdag d. 10 januar. Mames Babegenush er øst, der møder nord.

Stærke skandinaviske rødder sammenflettet med den sprudlende dansemusik fra Østeuropa; fra stemingen af nordiske fyrretræer til farverige bryllupper i Rumænien giver Mames Babegenushs musik en følelse af både melankoli og ekstatisk glæde.

Efter bandet blev dannet i København i 2004, har det seks mand store ensemble med deres friske lyd og modige musikalske udtryk taget publikum såvel som anmeldere med storm.

Gruppen har brugt mange år på at finpudse deres fortolkning af den traditionelle jødiske og østeuropæiske folkemusik, og de har altid insisteret på at give deres musik et personligt præg.

Live på scenen er Mames Babegenush et unikt bekendtskab, der udfolder et spændende og dynamisk univers, som aldrig er hørt eller set før. Igennem deres karriere har gruppen spillet på nogle af de mest legendariske spillesteder og festivaler verden over, som fx Carnegie Hall i New York City, Bergen International Festival, Det Kongelige Teater, Chicago World Music Festival, Roskilde Festival og spillestedet Paradiso i Amsterdam.

Mames Babegenush har desuden optrådt sammen med en lang række danske og internationale artister såsom Trentemøller, David Krakauer (USA), Gogol Bordello (USA), SoCalled (Canada), Yuri Yunakov (Bulgarien/USA), The William Blakes og mange flere.

Det femte album, Mames Babegenush with Strings, udkom på det tyske pladeselskab Galileo Records 20. oktober 2017.

Mames Babegenush beskriver sig selv som et liveband, og selvom musikken naturligvis er skrevet og komponeret på forhånd, så finder den først sin endelige form, når den bliver fremført for et publikum. Det er især tilfældet på Mames Babegenush with Strings, som er optaget foran et live publikum.

Det er med til at give albummet en autenticitet og en nerve, som er svær at opnå i et studie. ”Det er vores bedste og reneste album til dato. Vi har valgt at gribe det meget minimalistisk an denne gang, så alt, hvad du hører på albummet, er præcis, som det lød, da vi optog det live foran en publikum. Der er ingen elektroniske elementer eller efterredigeringer, alt er akustisk,” siger saxofonist Lukas Bjørn Rande.

Tid og sted

Onsdag d. 10. januar kl. 19.30

Pris: kr. 75,- inkl. kaffe og kage

Sted: Skraldhedevej 8, 6950 Ringkøbing

Alle er velkommen