Debatter
Koncerter
Performance
Gourmetrestaurant

08.11.17 Biskop Elof Westergaard fortæller om Luther

Elof Westergaard er Biskop for Ribe Stift og formand for bestyrelsen på Vestjyllands Højskole. I anledning af 500-året for reformationen i 1517 besøger han højskolen og fortæller, hvad det betyder for os i dag.

Elof Westergaard siger om refomationen:

-Reformationens virkningshistorie er mangesidig. Det er godt, vil jeg påstå, at vedgå sig arv og gæld, da vi derved er bedre rustet til møde den tid, vi lever i, og den fremtid, som venter os.  Det tankesæt, vi lever ud fra, er ikke selvopfundet, og de holdninger, vi har, bygger på et tankesæt formet af generationer før os. Her er reformationen (sammen med renæssancen, oplysningstiden, de folkelige vækkelser og demokratiet) en af de væsentlige baggrundskilder. Luthers opgør var dengang et konkret opgør med datidens pavekirke, men reformationen fik snart indflydelse på alle livsforhold. Den nybestemte forholdet mellem stat og kirke, ændrede skolevæsenet og rammen for det diakonale arbejde. Den understregede familiens og arbejdets betydning. 

 

-Den danske Folkekirke er en evangelisk-luthersk kirke. 500-året for reformationen er samtidig en god anledning til at blive klogere på, hvad det betyder i dag at være evangelisk-luthersk. Luthers vægtlægning af læsning, oversættelse og fortolkning af de bibelske tekster er det til stadighed værd at lægge sig på sinde. Luthers vilje til at forklare sig er i det hele taget forbilledlig. Og sidst, men ikke mindst - Luthers stærke understregning af Guds nåde er det livet om, fortsat bliver gjort gældende.

Elof vil uddybe sin beskrivelse og udlægning af reformationen til foredraget og åbne for spørgsmål fra publikum.

Tid og sted

Tid: Onsdag d. 8. november kl. 19.30

Pris: kr. 75,- inkl. kaffe og kage

Sted: Skraldhedevej 8, 6950 Ringkøbing

Alle er velkommen