Debatter
Koncerter
Performance
Gourmetrestaurant

27.09.17: ”Abrahams Børn” bringer tro og tvivl på teaterscenen

Med ”Abrahams børn” tager Hans Rønne fat på forskelle og ligheder i tre af verdens store religioner kristendom, islam og jødedom.

Det er med Abraham som med mange andre figurer i religionshistorien: der har med tiden udviklet sig flere fortællinger om denne mand, der er stamfader for både jøder, kristne og muslimer.

”Abrahams børn” er skrevet af den norske skuespiller Svein Tindberg og har haft enorm succes i Norge. Forestillingen er en monolog, hvor hovedpersonens egne oplevelser blandes med historiske fakta og religiøse tekster. Forestillingen blev vist første gang i Danmark på teatret Svalegangen i Aarhus, der udtrykker det således, ”Abrahams Børn, skræller lag af de tre religioner og revitaliserer de årtusinde gamle tekster i en underholdende og tankevækkende symbiose”.

Hovedpersonens personlige fortælling er central i ”Abrahams Børn” Ligesom Svein Tindberg vil Hans Rønne blande sine personlige oplevelser fra en skelsættende rejse til Mellemøsten ind i forestillingen. På den måde bliver Hans Rønnes oversættelse af forestillingen også en nyudvikling af den tidligere norske.

Per Smedegaard, direktør på Svalegangen, forklarer, ”vi havde nok ikke gjort det for 10 år siden, for da havde religion ikke på samme måde folks opmærksomhed. Det har det nu, og derfor vil vi gerne skabe et refleksivt rum for emner, som kan være svære at italesætte”.

I Norge kom forestillingen i kølvandet på det største terrorangreb i landets historie, hvor knap 70 personer omkom i et politisk motiveret voldsaktion på øen Utøya og i Oslo. Hændelsen bragte fra den ene dag til den anden politiske og religiøse skillelinjer på dagsordenen i Norge.

Hans Rønne er alene på scenen i halvanden time, og det er ikke et minut for længe, når man tager i betragtning, hvor meget forestillingen skal favne. Den norske udgave af forestillingen er blevet set af mere end 90.000 personer.

Hans Rønne forklarer selv, at ”det er myter og legender, som vi må tage vare på. De handler om os selv. Vi har brug for at vide lidt om hinanden, hvis vi skal leve sammen. Har vi ikke?”.

Tid og sted

Tid: Onsdag d. 27. september kl. 19.30

Pris: kr. 75,- inkl. kaffe og kage

Sted: Skraldhedevej 8, 6950 Ringkøbing

Alle er velkommen