Debatter
Koncerter
Performance
Gourmetrestaurant

20.09.17: New Jungle Orchestra – Live på Vestjyllands Højskole

Pierre Dørge og bandet New Jungle Orchestra har spillet for den japanske kejser Akihito i Tokyo og for Mandela i Sydafrika. Nu tager bandet sin verdensmusik og jazzrytmer med forbi Vestjyllands Højskole, hvor de spiller live den 20. september.

Pierre Dørges New Jungle Orchestra er stadigvæk et af de mest sprudlende bands på den danske jazzscene, selvom bandet har eksisteret siden 1980.

Deres fængende musikalske show bevæger sig i en balance mellem humor og alvor, der har gjort New Jungle Orchestra til det mest anerkendte og turnerende etno-jazzband i den store verden. Over årene har de repræsenteret Danmark i Afrika, Australien, Asien, Nord- og Sydamerika og i Europa.

Men spørger man Pierre Dørge, så betyder alt dette ingen ting, hvis musikken ikke sprudler. Den store energi er i høj grad blevet bandet brand. Der bliver insisteret på nærvær, og musikerne tager publikum med på en lang rejse gennem landskaber af gamle jungle ”hits” samt ny dugfrisk musik.

Rygraden er i orden, idet en stor del af musikerne har været med fra orkestrets første koncert, men nye musikere er også kommet til gennem tiden. Siden bandets begyndelse har musikere som Poul Dissing, Per Jørgensen, Gitte Henning, Hanne Boel og Per Jørgensen spillet med i bandet.

Undervejs har orkestret indspillet 26 CD´er, hvoraf den seneste, Obi Zaa, udkom i 2016. Junglemusikken er udadvendt med inspiration fra alverdens rytmer. Snablen placeret dybt i jazztraditionen og 20´ernes Duke Ellington, Mingus, Ornette og Sun Ra blandes med toner fra Afrika, Indien, Arabien, Bali, Kina og Europa.

Tid og sted:

20. september kl. 19:30 på Vestjyllands Højskole.

Biletter kan købes i døren for 120 kr. inkl. kaffe og kage.