Debatter
Koncerter
Performance
Gourmetrestaurant

Sangfestival "Alverdens stemmer"19. + 20.11.16: Sangfestival "Alverdens stemmer"

Fælles for alle kulturer er sangen. Uanset hvor man kommer fra har man sangen med sig, enten udøvende eller i vores erindring. Sangene er i kroppen.

Alverdens Stemmers mål er at vi alle får øjnene åbnet for, hvad vi kan give hinanden via den folkelige stemme. At folk fra andre kulturer lærer den danske kultur at kende og at etniske danskere får øjnene op for, hvilken kulturel ressource, der ligger i de tilrejsendes stemmer.

Festivalen er bygget op om både koncerter og workshops, hvor alle deltagere har mulighed for at synge sammen med de deltagende kunstnere bl.a Sandra Pasini fra Italien, Gaa ZaaLung fra Grønland, Fatima Zidan fra Ægypten, Thierry Boisdon fra Frankrig, Ernesto Manuitt fra Cuba, Stjernekoret fra København og mange flere.

Vi vil sætte fokus på det ligeværdige forhold. Kommer du også og giver din stemme?”

Program for weekenden:

Lørdag /Saturday
Kl 13 Åbning af festivalen / Opening ceremony
Kl 13:30 Fatma Zidan
Kl. 14:00 Thierry Boisdon
Kl 14:30 Gaa Zaa Lung
Kl 15:00 Birgit Løkke 
Kl 15:30 Ernesto Manuitt
Pause med kaffe og kage og boller / Break – teatime
16:30 Workshops
18:00 Aftensmad – tilmelding nødvendigt / Dinner – registration is necessary
19:30 Sang- og samtalecafe: Workshopsange, Stjernekoret, højskolens sangere, det blå sanghæftet, kædedans og meget mere / Café and Songs from Workshops, Stjernekoret, Højskole, the additional song book “Det blå sanghæfte”, Nordic folkdance and songs and so much more

Søndag /Sunday
kl 8-10 Brunch – tilmelding nødvendigt / Brunch – registration is necessary
10:00 Sandra Pasini
10:45 Klezmer Duo
11:30 Gimo Mendes
12:15 Geovan Santos
13:00 Suppe / Soup
14:00 Workshops
15:00 Fællessang og afslutning af festivalen / Closing ceremony

Du vil møde følgende i løbet af weekenden:

 

Fatma Zidan (Egypten)
Fatma Zidan er oprindeligt uddannet klassisk harpenist fra konservatoriet i Giza, Egypten, men valgte for 17 år siden at udskifte harpen til fordel for en international sangkarriere. Hun er en alsidig kunstner, hvis stemme behersker både klassisk og moderne sang. Således har hun bl.a. har været fast sanger i Cairos operakor i 7 år, og derudover samarbejdet med flere af Egyptens største popsangere.
Som studiemusiker hos det anerkendte egyptiske pladeselskab AMAR har hun indspillet flere hundrede hits – de fleste kærlighedssange – og er således en kendt stemme i Mellemøsten. Det var også kærligheden, der bragte hende til Danmark, da hun i 2006 giftede sig med den danske orkesterleder og musiker Lars Bo Kujahn.
De sidste par år har hun med stor succes turneret i Danmark, Sverige og Canada med programmet “The Golden Age of Egyptian Music”.
Hendes cd’er Muktalef (m. Oriental Mood) fra 2008 og Hawel fra 2010 har vundet to Danish World Awards for bedste world tracks. For øvrigt fik hendes stemme fik tilbage i 2004 en arabisk oliesheik med forkærlighed for digte til at bruge en million kroner på at få én sang produceret, udgivet og opført med Fatma Zidan som solist.

  Thierry Boisdon (Frankrig)
Siden 1982 har Thierry beskæftiget sig med flamenco, først som guitarist, og derefter som sanger.
Oplært af José El Toro, som var bosat i Paris, rejste han flere gange til Spanien for at møde andre sangere. I 1990 flytter han til Danmark for at leve med en kvinde, han havde mødt i Córdoba. Det gav ham mulighed for at arbejde med nordiske flamenco-artister i Danmark, Sverige og Finland.
Han har både udgivet en plade og instrueret egne forestillinger. Udover sine mange flamenco-koncerter i Skandinavien har han medvirket i fem af Granhøj Dans’ forestillinger. Thierry Boisdon er også efterspurgt som underviser og har i flere år undervist på Rytmisk Center i København og i Sverige.
De sidste par år har han især samarbejdet med guitaristerne Poul Jacek Knudsen (DK), Emil Pernblad (SE) og Eugenio Iglesias (ES), som han er i færd med at optage en ny cd sammen med.
  Gaz Zaa Lung (Grønland)
Gaz Zaa Lung Qaavigaq er født i 1953 i den tidligere boplads, Uummannaq, Dundas og voksede op i Kangerluarsuk og Qaanaaq, hvor hun som syv-årig startede i skole i Avanersuup Atuarfia.
I det oprindelige Grønland blev trommesangen både brugt til underholdning og konfliktløsning. Denne tradition har været bevaret i Nord- og Østgrønland, hvor man fortsat har udført trommesange og dermed sikret, at trommesangskundskaben er blevet videregivet til de yngre generationer.
Gaz Zaa Lung er vokset op med, at mennesker omkring hende spillede trommesang- og dans. Hendes mor,
moster og morfar var trommedansere. Og selv begyndte hun at lave trommedanse, da hun startede som skuespiller på Tuukkaq Teatret i Fjaltring i 1978.
Gaz Zaa Lung bor i dag i København hvor hun optræder med trommesange, er historiefortæller og skuespiller. Hun spiller de melodier og sange, som hun kender i forvejen, men laver også egne sange og melodier på guitar.
  Birgit Løkke  (Danmark)
for musikeren og multikunstneren Birgit Løkke er alle svar er i naturen. Ligesom al musik er i naturen. Og naturen er bredt set og forstået. Lige nu er hun i gang med projektet CELL, hvor hun i samarbejde med Pasteur-instituttet undersøger, hvordan det lyder, når celler deler sig? Og om syge celler måske lyder anderledes end raske celler? Før det har hun undersøgt stilheden. Det tog tre måneder alene i en Canadisk naturpark. Derefter tog hun med ned i havets dyb i Peter Madsens ubåd Nautilus. For at finde lyden af havet. Og siden kom hun, i projektet KLINT til jordens indre.
I forbindelse med Alverdens Stemmer vil hun få deltagerne til at sige lyde og bruge deres stemmer inspireret af naturen og dyrene. Derudover inddrager hun oprindelige kulturer og deres måde at bruge stemmen på: Joik, strubesang, overtonesang og grønlandske lyde.
  Ernesto Manuitt (Cuba & Venezuela)
Født i Habana, Cuba, i 1969, som søn af en cubansk mor og en venezuelansk far.
Opvokset i Venezuela, hvor han lærte den venezuelanske folkemusiktradition at kende og blev en virtuos på cuatro'en, flyttede han som 18-årig tilbage til Cuba, hvor han meget hurtigt blev fanget ind af det blomstrende musikmiljø i Habana. Inden længe blev han opdaget af Mirtha Medina, Cubas ukronede cabaret-dronning, og siden blev han optaget som forsanger i Giraldo Pilotos orkester Klimax – og har turneret intensivt med det i hele verden op igennem 1990'erne.
Siden 2002 har han boet i Danmark, hvorfra han fortsætter sin karriere, nu som stifter af og forsanger i CUBITA (DK), TRIO DOMISON (DK), Grupo Danson (DK),  Picason (Schweiz), Orquesta Gali (Schweiz), Alex Wilson project (UK), CocoSon (DK), Aché (DK), Salsa Na’Ma (DK), Latin electrónico (DK), Calixto Oviedo Y Su Banda (SE), Social Mambo (DK), Candela (DK), Son Trombon (GER) Gringo Star Y Su Banda De Latin Jazz (DK), Sonido Tres (GER), The Antonelli Orchestra “Vild Med Dans” (DK), Ice Cream Vendors (DK), Son Con Swing (DK), Via Artis Korsort (DK) og populær gæst med DR's Big Band Danish Radio.
  Stjernekoret (30 lande)
Stjernekoret fra Goldschmidts Musikakademi er en broget flok børn og unge i alderen 10-17, der synger som engle på op mod 30 forskellige sprog. Stjernekoret ledes og dirigeres af Fatma Zidan og ledsages til koncerter af professionelle musikere. 
Goldschmidts Musikakademi er en privat musikskole med en social profil. Musikakademiet tilbyder gratis musikundervisning og bringer børn med forskellige baggrunde sammen om musikken med hovedafdeling på Nørrebro og mindre afdelinger andre steder i Storkøbenhavn. Bag initiativet står ildsjæl og oboist Henrik Goldschmidt.
  Sandra Pasini (Italien)
Sandra Pasini, skuespiller fra Italien, begyndte som 15-årig at arbejde med teater. Hun har arbejdet med fysisk teater og gadeteater (Teatro dell'Arco 1979 – 1982 og Abraxa Teatro 1982 – 1988), og har studeret klovnestilen hos cirkusfamilien Colombaioni. Hun har studeret klassisk sang og guitar og spiller flere instrumenter. Hun modtog i 1994 og 1995 Den Danske Stats studielegat til studier ved Odin Teatret, Holstebro. Sandra Pasini er siden 1993 medlem af det internationale teaternetværk “Vindenes Bro”, ledet af Iben Nagel Rasmussen fra Odin Teatret. I 1989 grundlagde Sandra Pasini Teatret OM sammen med Antonella Diana, og har instrueret de fleste af teatrets produktioner. Sandra Pasini er kunstnerisk leder af Teatret OM, som siden 2006 har været egnsteater i Ringkøbing-Skjern kommune.
I forbindelse med Alverdens Stemmer vil hun lade deltagerne arbejde med at lytte til egen stemme på en ny måde. Igennem øvelser med resonatorer og vokale improvisationer vil hver deltager skabe sit eget univers, en individuel "vokal have".
Den første del med opvarmning og øvelser vil vare ca. en halv time. Derefter vil deltagerne lære en italiensk sang.
  Klezmer Duo (Danmark)
Klezmerduo hører til blandt landets førende fortolkere af den traditionelle jødiske festmusik – klezmer. Igennem mere end 25 år har duoen fordybet sig i klezmermusikkens stemningsfulde og livsbekræftende univers, som de formidler med humor og smittende spilleglæde.
Klezmerduo består af Henrik Bredholt (sopransax, dulcimer, tuba, vokal) og Ann-Mai-Britt Fjord (harmonika, percussion, vokal) Duoen spiller over 100 koncerter om året herhjemme og i udlandet, hvor de har optrådt i de fleste europæiske lande samt i Israel, USA, Argentina og på Cuba. Klezmerduo har vundet en førstepris på Verdensmusikfestivalen  samt udgivet 4 CD`er, der har fået flere Music Award nomineringer. 
  Gimo Mendes (Mozambique)
Født i 1955 i Mossuril i Mozambiques provins Nampula som Abdul Remane Mendes, og voksede op på Mozambique Island - en lille ø, lige ud for kysten af Natala provinsen, hvor det vrimlede med mange forskellige kulturer.
I 1974 begyndte han, som en protest mod de portugisiske myndigheder, at synge i det oprindelige Macua sprog.
I 1983 grundlagde han sammen med sammen med Salvador Mauricio, Zena Bacar, Chico Ventura, Mussa Abdala, Belarmino Godeiros, Mario Fernandes og Omar Issa gruppen Eyuphuro.
Eyuphuro er siden blevet hædret med flere priser og har blandt andet indspillet i Real World Records i samarbejde med den velkendte kunstner Peter Gabriel.
Gimo Mendes er nu bosat i Aarhus, har en gruppe "Gimo Mendes' og underviser i musik på World Music Center i School of Music.
Geovan Santos Geovan Santos (Brasilien)
Opvokset i byen Salvador i Brasilien, hvor han voksede op med forskellige brasilianske rytmer og genrer, bl.a. brasiliansk Rock and Roll. Fik sin egen første guitar som syvårig. Men det var først som teenager at han rigtig opdagede sambaen og derfra udviklede den store kærlighed for genreren. Som 25 årig flyttede Geovan til Danmark og fandt sammen med andre brasilianere, der delte hans kærlighed for sambaen. Siden har han dannet flere forskellige grupper og spillet en masse koncerter.

Praktisk information:
Gratis deltagelse i festivalen, men:
Kaffe: 25,-
Aftensmad: 75,- Mokost: 100,- (tilmelding er nødvendigt)
Ønsker du at overnatte fra lør-søn: 150,- (tilmelding nødvendigt)
Tilmelding til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.