Debatter
Koncerter
Performance
Gourmetrestaurant

Vinterhalvåret byder på et godt blandet program med teater, forfatterforedrag, musik, forestillinger og debat. Alle arrangementer koster 75 kr inkl. kaffe - med mindre andet er nævnt - og alle er velkommen.

Ofte er tilmelding ikke nødvendigt, men kig under de enkelte arrangementer.
Ønsker du at vide mere er du altid velkommen til at kontakt os - du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, så du får besked om arrangementer direkte i din mailboks.


15.03.2017: Kendt hedeforfatter fortæller om livet i Vestjylland

Hedeforfatteren Egon Clausen, der er næstformand i forfatterforeningen og har udgivet 21 værker, fortæller den 15. marts om livet og opvæksten blandt vestjyske hedebønner. Det er en historie om emner som indre mission, fædrelandskrigen i 1864 og kærlighed til naturen.

Egon Clausen har i 35 år været kendt som programmedarbejder, vært og redaktør på P1 i Danmarks Radio. Men sideløbende har han haft tid til at skrive mere end 20 bøger, hvoraf mange tager udgangspunkt i egnen omkring Ringkøbing Fjord. Egon Clausen har flere mantraer, han bruger til at beskrive hjemstavnen.

Som vi sagde på landet, hvor jeg kommer fra: Det er en dårlig landmand, der ikke kan tåle at se en død gris”, er et af dem.

Det indfanger samtidig de storme, som Egon Clausens forfatterskab fra tid til anden har sendt ham ud i. Han fik eksempelvis stor kritik, da han kaldte Ordet og Israel med flere for kristne fundamentalister, men stillede også beredvilligt op til den debat, det affødte.

Oldefaderen var med som menig i Krigen i 1864. Egon Clausens bedstefar blev omvendt til Indre Mission i Nr. Bork. Hans far var hedebonde i Hemmet, og selv har han gået i den syvklassede landsbyskole og senere på Vestjysk Gymnasium i Tarm.

Egon Clausen har set, hvordan det gamle landbomiljø blev tømt for indhold med indførelsen af det moderne landbrug. Han forstår hedeopdyrkerne og deres drømme om at forvandle den golde hede til frugtbar agerjord. Han har fulgt med i striden om Skjern å. Han kender til de store vækkelser, der i sin tid gik over egnen omkring fjorden.

Egon Clausens beretninger er fyldt med steder og folk, der levede i en svunden tid, og han fortæller som om, han har været der selv - hvad han på en måde også har.

Tid og sted: 

Onsdag den 15. marts kl. 19.30 på Vestjyllands Højskole

Billetpris: 75 kr inkl. kaffe og kage

18.03.17: Podekursus

Lørdag kl. 13 – 16

Ole Pedersen fra Vostrup, som er medlem af andelsfrugthaven på Vestjyllands Højskole,  underviser i, hvorledes man kan pode sine egne frugttræer. Teknikken kaldes kopulering.

Det er gammel viden, at hvis man vil opformere et frugttræ, er det meget sjældent, at det lykkes blot ved at så kærner fra træet. Derimod får man det ønskede resultat, når man poder en kvist fra det ønskede træ på en grundstamme.

På kurset får du mulighed for at pode dine egne frugttræer.

Pris: Materialeudgifter: 50 kr. pr. deltager til 3 grundstammer, podekviste, podevoks m.m. Kursusudgift: 100 kr. pr. deltager, som går til andelsfrugthaven. For medlemmer er kurset gratis. 
Medbring en god snittekniv, grensaks og kaffe. (det er muligt at låne en snittekniv).
Der kan købes frø og planter.

Tilmelding senest d. 16. marts til Birtha Toft 23449594 Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.