Debatter
Koncerter
Performance
Gourmetrestaurant

21.05.2018 Sy og forNY på Velling Friskole

Vi vil gerne invitere alle i Velling og omegn til en hyggelig eftermiddag, hvor vi vil sy for at forny og sætte fokus på at skabe nye ting af det vi allerede har derhjemme. 

På workshoppen er planen at sy så mange muleposer som muligt ud af gamle duge, lagner og sengetøj. Muleposerne vil indgå i en rotationsmodel hos lokale butikker. I stedet for at købe en plastikpose, kan du tage muleposer til dine varer og aflevere dem du ikke skal bruge, næste gang du handler.
På den måde får vi reduceret forbruget af plastikposer og genbruger samtidig materialer, der ellers skulle være smidt ud. 

Ud over at lave muleposer, vil det også være muligt at lave genanvendeligt madpapir ud af det indsamlede stof og bivoks. Det er nemt at lave, og fungerer som alternativ til madfilm og staniol. 

Vi indsamler i perioden d. 23/4 - d. 16/5 gammelt sengetøj, lagener, duge osv., forskellige steder i Velling, så hvis du har noget liggende derhjemme, er du meget velkommen til at donere det.

Der vil være kaffe og kage under workshoppen.

Så tag jeres venner, børn og nabo under armen og vær med til at skabe en hyggelig 2. pinsedag, samtidig med at vi skaber en mere plastikfri by. 

Vi glæder os til at se jer!

Mvh. Marie, Marie, Anette, Matthew og Clarisse 
Vestjyllands Højskole

Vinterhalvåret byder på et godt blandet program med teater, forfatterforedrag, musik, forestillinger og debat. Alle arrangementer koster 75 kr inkl. kaffe - med mindre andet er nævnt - og alle er velkommen.

Ofte er tilmelding ikke nødvendigt, men kig under de enkelte arrangementer.
Ønsker du at vide mere er du altid velkommen til at kontakt os - du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, så du får besked om arrangementer direkte i din mailboks.


18.04.18 Fodbold som kulturfænomen

Fodbold er noget, man samles om, og mange ville mene, at fankulturen indenfor fodbold har rituelle og magiske karakteristika.

Inden for både fodbold og religion er der normer og traditioner, der følges af tilhængere. Fodboldfankultur er et fænomen, der er opstået i den moderne verden. Inden for fænomenet er der både inkarnerede fans, som går ind i fankulturen med krop og sjæl, og de mere tilbagetrukne fans, som blot nyder at se deres foretrukne hold spille. Heltedyrkelsen af fodboldspillere ses i højere grad i dag end tidligere.

Svend Rybner er uddannet historiker med speciale i Den Spanske Borgerkrig og kommunismeforskning. Desuden er han uddannet fodboldtræner og har for DBU holdt foredrag om fodboldtaktikkens udvikling.

Svend Rybner ved om nogen noget om, ”når fodbolden bliver større end spillet”.

I år udkom Svend Rybners og Jesper Ralbjerg bog ”Fodbold i Spanien – meget mere end el Clásico”.

Historien om spansk fodbold er historien om Spanien – historien om Spanien er historien om spansk fodbold. Fortællingen om spansk fodbold handler om krise og krig, diktatur og demokrati, Franco og frihed. Det samme gælder for Spanien. Fortællingen om Spanien handler om magtkampen mellem centrum og periferi, om brydningen mellem det traditionsbundne og det moderne, og om et land der i årtier i mere end geografisk forstand befandt sig i Europas udkant. Det samme gælder for spansk fodbold.

I hans foredrag vil Svend Rybner dog ikke begrænse sig til Spanien, men se nærmere på fodboldens betydning som kulturfænomen og kulturskaber i forskellige samfund kloden rundt.

Tid og sted

Onsdag d. 18. april kl. 19.30

Pris: kr. 75,- inkl. kaffe og kage

Sted: Skraldhedevej 8, 6950 Ringkøbing

Alle er velkommen