Debatter
Performance
Gourmetrestaurant

18.06.17 til 30.08.17 Arrangementer i løbet af sommeren

Henover sommeren afvikler vi en lang række foredrag, koncerter og arrangementer på Vestjyllands Højskole. Nogle af arrangementerne vil være i forbindelse med skolens morgensamling og nogle vil hænge sammen, så et tema behandles over oplæg.

Vi håber, du vil kigge forbi i løbet af sommeren.

Søndag d. 18. juni kl. 9.00

Jylland oplevet og beskrevet af Søren Kierkegaard og H. C. Andersen.
Foredrag ved Steen Espensen, tidligere højskoleforstander.

Tirsdag d. 20. juni kl. 9.00

Fremvisning af skolens bæredygtige energianlæg med vindmølle, jordvarme og solfanger. Og besøg i Forundringens have, lige ved siden af.

Torsdag d. 22. juni kl. 9.00

Surferliv på fjorden og ved havet.
Højskolelærer Kristian Skov beretter om de muligheder, blæsten og det lave vand giver denne sport.

Søndag d. 25. juni kl. 9.00

Søndag d. 25. juni kl. 21.00

Flamencokoncert

Mandag d. 26. juni kl. 9.00

Mandag d. 26. juni kl. 19.30

"Grundtvig og kvinderne"

Foredragsperformance ved Torben Lassen, Karen Sørensen og Else Mathiassen.

Tirsdag d. 27. juni kl. 9.00

Onsdag d. 28. juni kl. 9.00

Torsdag d. 29. juni kl. 9.00

Mariabilleder i fortælling, foredrag og farver.

Vinterhalvåret byder på et godt blandet program med teater, forfatterforedrag, musik, forestillinger og debat. Alle arrangementer koster 75 kr inkl. kaffe - med mindre andet er nævnt - og alle er velkommen.

Ofte er tilmelding ikke nødvendigt, men kig under de enkelte arrangementer.
Ønsker du at vide mere er du altid velkommen til at kontakt os - du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, så du får besked om arrangementer direkte i din mailboks.

01.08.17 Foredrag med Hella Joof

”Du skal sige til folk, når de har birkes mellem tænderne”. Sådan lyder en af Hella Joofs regler, der samme med andre leveregler udkom i bogen ”Papmaché-reglen” sidste efterår. Sammen med historier og betragtninger fra hendes liv som forfatter, skuespiller og instruktør vil bogen danne bagkatalog, når Hella Joof den 1. august holder foredrag på Vestjyllands Højskole.

Hella Joof har i mere end 25 år været med til at forme dansk film og TV. De fleste danskere stiftede bekendtskab med den sjove kvinde fra Birkerød i starten af halvfemserne, da Hella Joof sammen med Peter Frödin lavede børneprogrammet ”Bullerfnis” for DR.

Hella Joof, der er datter af en gambiansk far og en dansk mor, har siden slutningen af 1980’erne lavet meget andet end TV. Udover flere bøger har Hella Joof også instrueret film som ”En Kort, En Lang” og ”Oh Happy Day”.

I efteråret udkom hendes seneste bog ”Papmaché-reglen”, der handler om de regler, vi overholder uden at tænke over det eller i hvert fald burde overholde. Bogen er blevet rost for at være både sjov og lige på kornet.

En regel, mange vil kunne relatere til, er Pizza-reglen, der handler om ikke at nøjes. Du skal finde ud af, hvad det er, du gerne vil have og så gå efter det med samme sikkerhed, som når du bestiller en pizza.

“Du ringer jo heller ikke til pizzariaet og siger ”jeg skal bare have en pizza, den behøver ikke være med pepperoni og ekstra ost. Du kan bare komme det på du synes””, skriver Hella Joof.

Hella Joof kommer forbi Vestjyllands Højskole, fordi hun skal holde oplæg for skolens sommerkursister på forfatterkurset ”læs og skriv”. Her kan eleverne også møde forfatteren Stine Pilgaard, der er kursusleder. Hun er siden debuten i 2012 med bogen ”Min mor siger” tildelt flere priser for sit arbejde.

Tid og sted:

Tirsdag den 1. august kl. 20.00 på Vestjyllands Højskole

Billetpris 100,- kr. inkl. kaffe og kage.