Debatter
Koncerter
Performance
Gourmetrestaurant

Vinterhalvåret byder på et godt blandet program med teater, forfatterforedrag, musik, forestillinger og debat. Alle arrangementer koster 75 kr inkl. kaffe - med mindre andet er nævnt - og alle er velkommen.

Ofte er tilmelding ikke nødvendigt, men kig under de enkelte arrangementer.
Ønsker du at vide mere er du altid velkommen til at kontakt os - du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, så du får besked om arrangementer direkte i din mailboks.

20.09.17: New Jungle Orchestra – Live på Vestjyllands Højskole

Pierre Dørge og bandet New Jungle Orchestra har spillet for den japanske kejser Akihito i Tokyo og for Mandela i Sydafrika. Nu tager bandet sin verdensmusik og jazzrytmer med forbi Vestjyllands Højskole, hvor de spiller live den 20. september.

Pierre Dørges New Jungle Orchestra er stadigvæk et af de mest sprudlende bands på den danske jazzscene, selvom bandet har eksisteret siden 1980.

Deres fængende musikalske show bevæger sig i en balance mellem humor og alvor, der har gjort New Jungle Orchestra til det mest anerkendte og turnerende etno-jazzband i den store verden. Over årene har de repræsenteret Danmark i Afrika, Australien, Asien, Nord- og Sydamerika og i Europa.

Men spørger man Pierre Dørge, så betyder alt dette ingen ting, hvis musikken ikke sprudler. Den store energi er i høj grad blevet bandet brand. Der bliver insisteret på nærvær, og musikerne tager publikum med på en lang rejse gennem landskaber af gamle jungle ”hits” samt ny dugfrisk musik.

Rygraden er i orden, idet en stor del af musikerne har været med fra orkestrets første koncert, men nye musikere er også kommet til gennem tiden. Siden bandets begyndelse har musikere som Poul Dissing, Per Jørgensen, Gitte Henning, Hanne Boel og Per Jørgensen spillet med i bandet.

Undervejs har orkestret indspillet 26 CD´er, hvoraf den seneste, Obi Zaa, udkom i 2016. Junglemusikken er udadvendt med inspiration fra alverdens rytmer. Snablen placeret dybt i jazztraditionen og 20´ernes Duke Ellington, Mingus, Ornette og Sun Ra blandes med toner fra Afrika, Indien, Arabien, Bali, Kina og Europa.

Tid og sted:

20. september kl. 19:30 på Vestjyllands Højskole.

Biletter kan købes i døren for 120 kr. inkl. kaffe og kage.

27.09.17: ”Abrahams Børn” bringer tro og tvivl på teaterscenen

Med ”Abrahams børn” tager Hans Rønne fat på forskelle og ligheder i tre af verdens store religioner kristendom, islam og jødedom.

Det er med Abraham som med mange andre figurer i religionshistorien: der har med tiden udviklet sig flere fortællinger om denne mand, der er stamfader for både jøder, kristne og muslimer.

”Abrahams børn” er skrevet af den norske skuespiller Svein Tindberg og har haft enorm succes i Norge. Forestillingen er en monolog, hvor hovedpersonens egne oplevelser blandes med historiske fakta og religiøse tekster. Forestillingen blev vist første gang i Danmark på teatret Svalegangen i Aarhus, der udtrykker det således, ”Abrahams Børn, skræller lag af de tre religioner og revitaliserer de årtusinde gamle tekster i en underholdende og tankevækkende symbiose”.

Hovedpersonens personlige fortælling er central i ”Abrahams Børn” Ligesom Svein Tindberg vil Hans Rønne blande sine personlige oplevelser fra en skelsættende rejse til Mellemøsten ind i forestillingen. På den måde bliver Hans Rønnes oversættelse af forestillingen også en nyudvikling af den tidligere norske.

Per Smedegaard, direktør på Svalegangen, forklarer, ”vi havde nok ikke gjort det for 10 år siden, for da havde religion ikke på samme måde folks opmærksomhed. Det har det nu, og derfor vil vi gerne skabe et refleksivt rum for emner, som kan være svære at italesætte”.

I Norge kom forestillingen i kølvandet på det største terrorangreb i landets historie, hvor knap 70 personer omkom i et politisk motiveret voldsaktion på øen Utøya og i Oslo. Hændelsen bragte fra den ene dag til den anden politiske og religiøse skillelinjer på dagsordenen i Norge.

Hans Rønne er alene på scenen i halvanden time, og det er ikke et minut for længe, når man tager i betragtning, hvor meget forestillingen skal favne. Den norske udgave af forestillingen er blevet set af mere end 90.000 personer.

Hans Rønne forklarer selv, at ”det er myter og legender, som vi må tage vare på. De handler om os selv. Vi har brug for at vide lidt om hinanden, hvis vi skal leve sammen. Har vi ikke?”.

Tid: Onsdag d. 27. september kl. 19.30

Pris: kr. 75,- inkl. kaffe og kage