Ja til FÆLLESSKAB?
Klar til ny VIDEN?
Sammen om tingene?
Gå ad NYE STIER?
Vil du lave GOURMETMAD fra bunden?
Klar til UDFORDRINGER?

ANSVAR I VERDEN

Vores elever er med til at gøre en forskel! De tager ansvar - også udenfor Danmark.

Støtte til børnehjem i Nepal
I foråret 2015 lavede elevholdet forskellige arrangementer til gavn for det jordskælvs ramte Nepal og to skolebørn i Gambia:

Eleverne fik til Nepal indsamlet kr. 14.500,- som via en fond i Norge er kommet til børnehjemmet Children of the Universe. Børnehjemmet lå tidligere på lejet grund og fik med pengene mulighed for at købe jorden. Derudover blev der bygget midlertidige boliger til børnene. Nu kan de investere al deres kraft, tid og penge på deres eget område, hvilket giver en stor tryghed for børnene. De har nu noget, de kan kalde deres eget hjem. Efter jordskælvet kom monsunen til Nepal og børnehjemmet tog imod yderligere ti børn, så der nu er 43 børn på Children of the Universe. Nu da regnen er slut kan opbygningen af deres nye hjem starte.

Fader til to piger i Gambia

I påsken 2015 tilbød eleverne også sig selv i "Kulturkassen", som gav 8 hjem i lokalområdet en forrygende aften med underholdning og mad, men det gav også et overskud på kr. 10.000,- Pengene dækker 2 pigers skolegang i 10 år i Gambia. Eva Naur har formidlet pengene og gav 2 glade piger nyheden i september. Højskolen er blevet faddere.

I december 2015: En gruppe elever på Vestjyllands Højskole ønsker, at flygtninge skal føle sig velkomne i Danmark. Maria Fay Courtney Bohr siger: "Der har på det seneste været en negativ politisk tone overfor flygtninge. Vi ønsker at vise, at det langt fra er hele Danmark, der støtter den tone." Hun har sammen med Dorthea Marie Bach Nielsen, taget initiativet til en tøjindsamling, til gavn for flygtninge i Røde Kors' flygtningelejr i Hvide Sande.

Ved landsindsamlinger har vi ofte en frivillig gruppe, som melder sig som indsamlere - fantastisk.

Alverdens stemmerAlverdens stemmer
Sangfestival med stemmer fra hele verden i november 2016.  Fælles for alle kulturer er sangen. Uanset hvor man kommer fra, har man sangen med sig, enten udøvende eller i vores erindring. Sangene er i kroppen.

Alverdens Stemmers mål var, at vi alle fik øjnene åbnet for, hvad vi kan give hinanden via den folkelige stemme. At folk fra andre kulturer lærer den danske kultur at kende og at etniske danskere får øjnene op for, hvilken kulturel ressource, der ligger i de stemmer, som er kommet hertil fra hele verden.

I dagene op til festivalen besøgte højskolens kor sammen med sanglærer Kristian Skov steder i lokalområdet, hvor mange af vores nye borgere er samlet. De gav en mindre koncert og inviterede til sangfestival. Det blev en sangfestival som satte dybe spor hos de medvirkende kunstnere, højskoleelever og gæster. Festivalen kan bedst beskrives med ordene fra Ringkøbing-Skjern dagblads artikel "Med folkelig respekt for forskellighed mødtes mennesker fra hele verden til fællessang".

Grøn dannelse
Hele vores projekt Grøn dannelse er også at tage ansvar i verden.