Cuba
Budapest
Strandtur på Cuba
Venner fra hele verdenen
Kishantos - vores søsterhøjskole
Save Kishantos
Lokale kontakter
Musikalsk udveksling
Natur og kultur

Højskole dans med ballet, verdensdans, contemporary, tango, hip-hop Musikhøjskole med band og egne kompositioner Højskole sang - sangundervisning, stemmetræning, sangskrivning og solosang Teaterhøjskole  Kunsthøjskole med keramik og maleri Forfatterkursus på højskole - bliv forfatter  Kokkeskole og konditorkursus på højskole | højskole mad Grøn omstilling | Lær om økologi, bæredygtighed og permakulturHøjskole med friluftsliv, bushcraft og turer ud i naturen

STUDIETURE

At rejse er at leve, og på Vestjyllands Højskoles lange kurser supplerer vi højskolelivet med en udlandsrejse.

Hvor efterårets kursister møder Budapest og hele dens iboende historie om europæisk kultur og et Østeuropa i forandring tager forårets kursister til Cuba. Og konfronteres her med det lands unikke blanding af sang, musik, dollars og slidte dollargrin.

Begge rejser er med til at sætte krop og mennesker på vores historiske, kulturelle, politiske og socioøkonomiske viden.


Havanna emmer af atmosfære og strutter af livslyst: Indbyggerne flirter, langs havnepromenaden slentrer man af sted, og musikken er til stede overalt: Timba, rumba og forførende salsa lokker fra de slidte radioer, der står tændt i alle hjem og på caféerne. Havanna er indbegrebet af skønhedens forfald og forfaldets skønhed.

Vestjyllands Højskole har haft rejser til Cuba siden årtusindskiftet, vi har mange lokale kontakter og i vores kulturmøder med de lokale bytter vi altid lige over: en sang for en sang, en dans for en dans.


Også vores rejser til Budapest er bygget på tætte lokale kontakter. Dels til menneskene på vores ungarske søsterskole gennem de sidste 20 år, Kishantos Landbrugsskole og Folkehøjskole, dels til det politiske niveau.
Rejsen til Budapest er en lynhurtig rundtur i et land, i kraftig forandring. Vi besøger ungarske bade, parlamentsbygningen, politiske teatergrupper, hjemløse romaer, fancy barer i Budapest’s ruiner og beslutningsdygtige ambassadører. Og så selvfølgelig vores søsterskole, Kishantos.

Cubaturen ligger i juni og er for elever, som har været på højskolen i mindst 20 uger. Cubaturen koster ca. kr. 12.000 oveni højskoleprisen.
Turen til Budapest ligger i efteråret og koster 1400 kr. oveni højskoleprisen.

Cubaturen er i juni. Pris: ca. kr. 12.000,-
Budapest/Ungarn er i november. Pris: kr. 1400,-