Eksperimenter
Egne forestillinger
Dramatik
Fællesskab
Site specifik

Højskole dans med ballet, verdensdans, contemporary, tango, hip-hop Musikhøjskole med band og egne kompositioner Højskole sang - sangundervisning, stemmetræning, sangskrivning og solosang Teaterhøjskole  Kunsthøjskole med keramik og maleri Forfatterkursus på højskole - bliv forfatter  Kokkeskole og konditorkursus på højskole | højskole mad Grøn omstilling | Lær om økologi, bæredygtighed og permakulturHøjskole med friluftsliv, bushcraft og turer ud i naturen

TeaterhøjskoleTEATER er et mulighedsrum

Teaterhøjskole giver dig muligheder! Vi skal både forholde os til de store følelser og de små dagligdags følelser, der måske vises med et løft med et øjenbryn. Vi skal lade os føre af de store ord i en klassisk monolog og vi afprøver den kunst at få en dialog mellem to skuespillere til at smælde i luften.

Derudover er der mulighed for eneundervisning som tilvalg, og derved kan du skabe din egen teaterhøjskole.

Teaterhøjskole er med øvelser, improvisation og mindre iscenesættelser, hvor vi afprøver vi skuespillerens muligheder for at arbejde med tekster. Vi arbejder os frem mod en teaterforestilling. Undervejs vil vi træne og lave øvelser, som klæder dig på til at give karakteren liv på scenen.

For at du kan træde troværdigt frem på scenen vil vi i træningen stille skarpt på forholdet mellem hjerne og krop, mellem det at ville vise noget, og det der bliver vist; det sceniske udtryk. På gulvet vil der konkret blive arbejdet med kroppen som et element på scenen. Vi vil fysisk træne kroppens muligheder og nuancer. Er et kast med hovedet en afvisning? en anerkendelse? eller måske indledningen på en flirt?

Vi vil arbejde med improvisationer og med varianter af tillærte tekster. I arbejdet frem mod forestillingen vil vi stille os selv spørgsmålet: Hvordan gør vi den skrevne tekst i manuskriptet til et levende udtryk, som publikum kan leve med i? Vi skal afprøve det mimiske spil med brug af få virkemidler og arbejde med alt det, der bliver sagt mellem linjerne.

Vi arbejder med vores egne tekster og som en del af undervisningen vil vi dels arbejde med improviseret tekst, der bliver til på gulvet, for senere at komme på papiret. Dels arbejde med den skrevne tekst, der begynder på papiret og senere iscenesættes på gulvet.

Kort sagt. Vi vil prøve en bred vifte af retninger og traditioner inden for teater området – og prøve at finde svaret på spørgsmålet "Hvad er teater?"
TEATER er for alle der har lyst og mod til at arbejde med skuespillerens muligheder på scenen. Ved at vælge begge teaterfagene kan du skabe en unik teaterhøjskole og få i alt 8 lektioner om ugen. Vælger du også timer i MUSIK, SANGER, DANS er du rigtig godt rustet til teater.

- er et tilbud til dig, som gerne vil arbejde intensivt og selvstændigt med dit teaterudtryk og undersøge dine specifikke problemstillinger og udfordringer.

Timerne kan strække sig over samtaler om skuespillerfaget til analyse og afprøvning af forskellige teknikker. Hvad enten det er detaljen eller helhedsindtrykket, du vil arbejde med, giver den individuelle skuespillertræning tid til en anden form for grundighed og fordybelse. Det er dig, der er centrum og det er din udvikling, vi koncentrerer os om.

Timerne tilrettelægges efter egne ønsker og behov og kan være et supplement til fagene TEATER OG FORESTILLING og TEATERMANUSKRIPT.
Eneundervisningen/individuel skuespillertræning ligger udenfor højskolens almindelige skema. Der betales gældende timetakst.

Både erfarne teaterfolk og nye i faget er velkommen.

Dorthea og Tobias fortæller om deres tid på højskolen

Andreas Heuck SteinickeUnderviser: Andreas Heuck Steinicke
er skuespiller, dramalærer med en candidat i dramapædagogik.