Kor
Sangerens stemme

Højskole dans med ballet, verdensdans, contemporary, tango, hip-hop Musikhøjskole med band og egne kompositioner Højskole sang - sangundervisning, stemmetræning, sangskrivning og solosang Teaterhøjskole  Kunsthøjskole med keramik og maleri Forfatterkursus på højskole - bliv forfatter  Kokkeskole og konditorkursus på højskole | højskole mad Grøn omstilling | Lær om økologi, bæredygtighed og permakulturHøjskole med friluftsliv, bushcraft og turer ud i naturen

Lær at synge på Vestjyllands HøjskoleSANGER - få sangundervisning og stemmetræning

Du er din stemmes sprog. Lær at synge.
At synge handler først og fremmest om glæden ved at synge og om at udtrykke sig frit med stemmen. Om at lave lyd og nyde at synge – for dig selv, for andre og sammen med andre.

Alle stemmer er unikke og har masser af personlig udtryk. Men det kræver arbejde at lære ’stemmens sprog’. Derfor arbejder vi med stemmetræning på og imellem mange forskellige planer: som fysiologisk objekt, auditivt fænomen, musikalsk instrument og psykologisk udtryksmiddel. Igennem stemmetræningen får du mulighed for at udvikle vores eget, og et fælles sprog for stemmen.

Stemmetræning er et fast element i timerne: Vi synger på skift, synger for hinanden og lærer teknikker, der gør det rart at synge. Det er stemmetræning og sangtræning, som du kan bruge, uanset, hvad du kommer med på forhånd og uanset, hvad du ønsker at bruge din stemme til videre frem.

Som med alle andre instrumenter skal stemmen plejes og passes. Din stemme er blot en del af hele dit kropsinstrument og igennem timerne kommer vi hele sangerkroppen igennem.

En gang om ugen har vi alle fællessang - højskolesang - hvor vi virkelig mærker det sus, det giver, når mange stemmer bliver til én.

SANGER med decideret sangtræning er 4 timer om ugen, derudover mulighed for KOR, 2 ekstra timer i SANGERENS STEMME (stemmetræning) og eventuelt også SOLOSANG undervisning. Læs mere om sanger-fagene herunder. Kombinerer du SANGER med hovedfaget MUSIK kan du lave din helt egen musikhøjskole.

Det er fantastisk at kunne udtrykke sig selv med sin stemme i en sammenhæng med andre. Pludselig går det hele op i en højere enhed. Måske synes du ikke, at din egen stemme lyder af meget i sig selv, men sammen med andres kan den pludselig klinge og fylde en masse. Derfor er det så dejligt at synge i kor.Kor er på skemaet med en lektion om ugen.

Koret undervises af Lydiah Wairimu.

Vi går ind i stemmen med fokusområder som ’støtte’, rytmik, frasering, improvisation, fortolkning og klang. Eller måske er det noget helt andet, du vil arbejde med.

I solosang undervisningen kan du sammen med din lærer sprænge de faglige rammer og udforske din stemme.
Hvis du tilmelder dig solosang koster det 250 kr. pr lektion á 45 min.

Dorthea og Tobias fortæller om deres tid på højskolen

Kristian Skov

Underviser:
Kristian Skov

er sanger og musiker.

Underviser:
Lydiah Wairimu

er gospelsanger og underviser i Kor.