Oplæsning af egne tekster
Forførelse i sproget
Skriv løs

Højskole dans med ballet, verdensdans, contemporary, tango, hip-hop Musikhøjskole med band og egne kompositioner Højskole sang - sangundervisning, stemmetræning, sangskrivning og solosang Teaterhøjskole  Kunsthøjskole med keramik og maleri Forfatterkursus på højskole - bliv forfatter  Kokkeskole og konditorkursus på højskole | højskole mad Grøn omstilling | Lær om økologi, bæredygtighed og permakulturHøjskole med friluftsliv, bushcraft og turer ud i naturen

skrivelinje og forfatterskole på højskoleBliv FORFATTER på højskole

Det handler om at blive bedre til at læse og skrive. For at skrive godt er det nødvendigt, at kunne læse sig selv godt. "Forfatter" er et forfatterkursus, hvor vi taler om det vi læser og skriver, og gennem samtalen bliver vi så meget klogere på det, vi har læst og det, vi har skrevet. I samtalen mødes den personlige erfaring og den fælles historie.

Sprog avler sprog. Det, der er inspirerende både ved at læse og ved at skrive, er, at man får sat ord på det, som man ikke før havde ord for. Både læsning og skrivning er vigtige i bestræbelserne på at bliv forfatter.

AT LÆSE
I undervisningen prøver vi at lære at læse det, der står i teksten. Fremfor at bruge teksten som et spejl, hvor vi kun kan se os selv, prøver vi at læse, hvad der rent faktisk står, for på den måde kan man aktivere litteraturens fuldstændigt revolutionerende potentiale, nemlig at den kan give os muligheden for ikke at være os selv for et øjeblik.

Vi undersøger, hvor romanen, digtet eller novellen henter sit stof: fra kærlighedens område, eller fra troløshedens eller venskabets. Er vi på landet eller i byen, er der nogle særlige trosforhold, nogle rutiner, som vi ikke kender, men som skyldes kulturforskelle? Vi vil undersøge, hvordan stoffet er organiseret, hvordan samspillet mellem de enkle områder er, for eksempel mellem kønnene eller mellem skam og skyld og lyst, tradition og nybrud.

AT SKRIVE
At skrive er på samme tid meget intenst at være tilstede og ikke være tilstede i verden. Den, der skriver, ser ud til at være langt væk – inde i sit hovedet eller i skriften på skærmen. Men det at skrive er altid at forsøge at nærme sig noget, der er virkeligt: fysisk virkeligt, psykisk virkeligt, kulturelt virkeligt, sprogligt virkeligt.

I skriveværkstedet får eleverne øvelser, som kan hjælpe til at komme i gang med at skrive og som kan hjælpe én med måske at blive bedre, men hvis man allerede har gang i sit eget projekt, en roman, nogle digte, noveller, kan man altid vælge at arbejde med det i stedet.

Undervejs får vi besøg af flere gæstelærere, ofte unge forfattere fra Forfatterskolen. Tidligere har det fx været Amalie Smith og Josefine Klougart og billedkunstneren Halfdan Pisket.

Der er en del forberedelse til FORFATTER, og det anbefales at man tager 4 projekttimer.

Eleverne på FORFATTER har 3 gange været med til at arrangere FESTIVAL FOR NY DANSK LITTERATUR, som er blevet afholdt i forbindelse med udgivelsen af "Skriftserie for ny dansk litteratur, bind 1, 2 & 3.

En weekend med forfattere - debutanter og kendinger - anmeldere, litteraturelskere og nysgerrige. Man vil kunne møde forfatterne live i et omfattende program med oplæsninger, paneldebatter og læseværksteder. En hel weekend med snak og samvær omkring litteratur og kunst.

Ditte Holm BroUnderviser:
Ditte Holm Bro
Skrivekunstakademiet i Bergen, Norge (2013) og fra Litterär gestaltning i Göteborg, Sverige (2016) og har en kandidat i moderne kultur. Havde sin første udgivelse bogobjektet Cirkler i 2012.

Underviser:
Daniel Dalgaard
er uddannet fra Forfatterskolen.  I 2013 debuterede han med digtsamlingen Vi er ikke konger og i 2015 kom Spejlkamel.
Han er gennemgående underviser i "Forfatter".