Nye GENRE
Nye BEVÆGELSER

Højskole dans med ballet, verdensdans, contemporary, tango, hip-hop Musikhøjskole med band og egne kompositioner Højskole sang - sangundervisning, stemmetræning, sangskrivning og solosang Teaterhøjskole  Kunsthøjskole med keramik og maleri Forfatterkursus på højskole - bliv forfatter  Kokkeskole og konditorkursus på højskole | højskole mad Grøn omstilling | Lær om økologi, bæredygtighed og permakulturHøjskole med friluftsliv, bushcraft og turer ud i naturen

Dans på Vestjyllands HøjskoleDANS - lær at danse på højskole

Dans er en leg; det er glæde, kreativitet og socialt samvær. Dans er hårdt arbejde, sved og overskud. Og på vores danse højskole kan du finde det hele. Vi har undervisning rettet mod begynderen, som skal lær at danse sine første trin og søger et dansekursus med et par timers glæde og inspiration. Vi har fag og forløb, for dig, der overvejer en uddannelse som professionel danser, og som vil fylde din uge med dans og skabe din egen danse højskole.

På Vestjyllands Højskole tilbyder vi undervisning i følgende dansefag: VERDENSDANS, CONTEMPORARY DANCE (moderne dans), BALLET, HIP HOP og TANGO.

Vi arbejder både teknisk og udtryksmæssigt med dansefagene, giver inspiration til udvikling af egne koreografier. Vi tilbyder et 3 eller 5 mdr. danseinstruktørfag fra september eller januar. Det kan du bruge, hvis du gerne vil ud og arbejde videre med din dans, eventuelt som underviser.

I de fleste fag arbejder vi frem mod et show. Det indgår som en naturlig del af højskolens liv i forbindelse med åbent hus og café-aftener.

Overvejer du at gå dansevejen, vejleder vi gerne i valg af de mange videregående muligheder.

Læs mere om de enkelte fag i dansehøjskolen herunder:

Det er teknik, hårdt arbejde og masser af sjov, når vi kaster os ud dansene fra Afrika, Cuba og Brasilien: afro, salsa, reaggaeton, , afro-cubansk, samba-reggae og axé.

Vi arbejder i dybden med de enkelte danse og gennem det tekniske arbejde med kroppen, får du en fysisk oplevelse af forskellen mellem de forskellige danse. På den måde bliver du mere bevidst om den enkelte dans karakteristika i forhold til andre danse.

Vi arbejder både med dansene i deres oprindelige form, som rituelle manifestationer, og som koreograferede danse, der kan bruges i forestillinger.

Vi blander det hele sammen, tilsætter det et stænk af funk eller dancehall, og fyrer den af til groovy musik.

Contemporary faget tilbyder en opdagelse af den dans, som vi ser på scenerne og på professionelle uddannelser verden over.
Faget giver et grundlæggende kendskab til dansens verden og en forståelse af kroppen som udtryksmiddel ved hjælp af arbejdet med diverse gulvteknikker, en bred vifte af kvaliteter i kroppen, rytmeforståelse og hvad det vil sige at performe.
Undervisningen lægger vægt på at opbygge den grundlæggende styrke og forståelse af elevens krop og muligheder. Der vil både være fokus på teknik og kreativitet.

Ballet er grundlaget for den vestlige scenedans. Og med sine fem positioner og grundigt opbyggede træning af krop, koordination, styrke og smidighed kan ballet udvide dit dansesprog.
Vi starter helt fra bunden af med positioner og enkle bevægelser og bygger så gradvist op. Gennem styrkelse og træning af fødder, ben og center bliver du bedre og hurtigere til spring og balance. Vi træner også smidighed, så du udvider dit bevægelsesrum, og lærer din krop mere at kende.

Undervisningen indeholder også ballethistorie, så du får et indblik i denne klassiske dansetradition i Danmark og udlandet.

Hip hop er som mange ved en bred vifte af flere forskellige stilarter. Vi har fokus på energien i dansen, som sker når vi slipper kroppen fri. Igennem flowet vil der opstå en samlet gruppe dynamik. Der vil anvendes teknik, koreografi , musikforståelse og masser af power, således dansen kommer helt ud over scene kanten.  Alle kan være med uanset niveau, for på holdet her skabes dansen i rummet, som vi alle er en del af.

Underviser er Vibeke Pedersen.

Tangoen danses efter et bestemt system, nogle grundtrin. I den oprindelige tango danser herren og damen tæt sammen. Parret kommunikerer ved hjælp af særlige tegn, der gør det muligt for herren at føre damen gennem et væld af kombinationer af grundtrinene. Sammen leger, improviserer og driller parret sig gennem dansen. Tangoen er således hverken helt tilfældig eller helt fastlagt.
Spundet ind i kvinden og mandens naturlige tiltrækning giver det en intens og elegant cocktail - verdens mest elegante pardans.

Den originale tango dans blev skabt i Argentina omkring Buenos Aires i slutningen af det forrige århundrede. I dag har dansen spredt sig til resten af verden - til Europa, Danmark og ikke mindst til Vestjyllands Højskole.

Undervisere:
Grundtræning ved højskolelærer Jens Bredholt. Derudover også besøg af gæstelærer Karen Schenker, der har danset pardans siden 1978, været konkurrence danser i 8 år og 1983 uddannet træner i standard og latinamerikanske danse, og i 1997 tango træner ved Juan Dietrich Lange, uruguaysk-tysk tango pioner, i Estudio Sudamerica Berlin, Tyskland.
Karen Schenker siger: "Tilstedeværelse i nuet – det er argentinsk tango for mig! Jeg elsker at danse og undervise.

 

Michael Kirkegaard

Underviser:
Michael Kirkegaard

underviser i "Verdensdans", "Koreografi & Danseinstruktør"  og "Sport & Udeliv".

Underviser:
Josefine Ibsen
underviser i "Ballet", og "Contemporary dance".

Nanna StigsdatterUnderviser:
Nanna Stigsdatter
underviser i "Ballet", og "Contemporary dance".