Nye GENRE
Site Specific
Nye BEVÆGELSER

Højskole dans med ballet, verdensdans, contemporary, tango, hip-hop Musikhøjskole med band og egne kompositioner Højskole sang - sangundervisning, stemmetræning, sangskrivning og solosang Teaterhøjskole  Kunsthøjskole med keramik og maleri Forfatterkursus på højskole - bliv forfatter  Kokkeskole og konditorkursus på højskole | højskole mad Grøn omstilling | Lær om økologi, bæredygtighed og permakulturHøjskole med friluftsliv, bushcraft og turer ud i naturen

Dans på Vestjyllands HøjskoleDANS - lær at danse på højskole

Dans er en leg; det er glæde, kreativitet og socialt samvær. Dans er hårdt arbejde, sved og overskud. Og på vores danse højskole kan du finde det hele. Vi har undervisning rettet mod begynderen, som skal lær at danse sine første trin og søger et dansekursus med et par timers glæde og inspiration. Vi har fag og forløb, for dig, der overvejer en uddannelse som professionel danser, og som vil fylde din uge med dans og skabe din egen danse højskole.

På Vestjyllands Højskole tilbyder vi undervisning i følgende dansefag: VERDENSDANS, CONTEMPORARY DANCE (moderne dans), BALLET og TANGO.

Vi arbejder både teknisk og udtryksmæssigt med dansefagene, giver inspiration til udvikling af egne koreografier. Vi tilbyder et 3 eller 5 mdr. danseinstruktørfag fra september eller januar. Det kan du bruge, hvis du gerne vil ud og arbejde videre med din dans, eventuelt som underviser.

I de fleste fag arbejder vi frem mod et show. Det indgår som en naturlig del af højskolens liv i forbindelse med åbent hus og café-aftener.

Overvejer du at gå dansevejen, vejleder vi gerne i valg af de mange videregående muligheder.

Læs mere om de enkelte fag i dansehøjskolen herunder:

Det er teknik, hårdt arbejde og masser af sjov, når vi kaster os ud dansene fra Afrika, Cuba og Brasilien: afro, salsa, reaggaeton, , afro-cubansk, samba-reggae og axé.

Vi arbejder i dybden med de enkelte danse og gennem det tekniske arbejde med kroppen, får du en fysisk oplevelse af forskellen mellem de forskellige danse. På den måde bliver du mere bevidst om den enkelte dans karakteristika i forhold til andre danse.

Vi arbejder både med dansene i deres oprindelige form, som rituelle manifestationer, og som koreograferede danse, der kan bruges i forestillinger.

Vi blander det hele sammen, tilsætter det et stænk af funk eller dancehall, og fyrer den af til groovy musik.

Med fokus på gulv- og release-baseret teknik, tilbyder contemporary en opdagelse af den dans, vi ser på scenerne og på de professionelle uddannelser verden over.
Du vil få et grundlæggende kendskab til den moderne dans og en forståelse af kroppen som udtryksmiddel ved hjælp af arbejdet med gulvteknik, release-teknik, en bred vifte af kvaliteter i kroppen, rytmeforståelse, og hvad det vil sige at performe.

Undervisningen lægger vægt på at opbygge en grundlæggende styrke og forståelse af egen krop, der kan være nyttig, uanset hvad du fortsætter med efter højskolelivet.

Vi arbejder både med teknik og kreativitet i undervisningen, som også giver et godt billede af en proffessionel dansers arbejdsgang. Med konkrete opgaver og tydelige redskaber udforsker vi vores individuelle bevægelsesmuligheder, samtidig med, at vi i fællesskab øver satte bevægelsessekvenser.

Der er plads til både den erfarne og nybegynderen når vi kaster os ud i dansen!

Ballet er grundlaget for den vestlige scenedans. Med sine fem positioner og grundigt opbyggede træning af krop, koordination, styrke og smidighed kan ballet udvide dit dansesprog. Terminologien bruges i mange andre sammenhænge.

Med fokus på at bevæge os (!), arbejder vi os ind i de korrekte positioner og bygger langsomt og grundigt flere detaljer på, altid med udgangspunkt i din egen krops muligheder. Vi skal styrke hele kroppen gennem øvelserne både ved barren og gennem rummet. Men vi træner også spring, balance og smidighed.

Undervisningen indeholder også ballethistorie, hvor du får et indblik i denne klassiske dansetradition i Danmark og udlandet.

Tangoen danses efter et bestemt system, nogle grundtrin. I den oprindelige tango danser herren og damen tæt sammen. Parret kommunikerer ved hjælp af særlige tegn, der gør det muligt for herren at føre damen gennem et væld af kombinationer af grundtrinene. Sammen leger, improviserer og driller parret sig gennem dansen. Tangoen er således hverken helt tilfældig eller helt fastlagt.
Spundet ind i kvinden og mandens naturlige tiltrækning giver det en intens og elegant cocktail - verdens mest elegante pardans.

Den originale tango dans blev skabt i Argentina omkring Buenos Aires i slutningen af det forrige århundrede. I dag har dansen spredt sig til resten af verden - til Europa, Danmark og ikke mindst til Vestjyllands Højskole.

Undervisere:
Grundtræning ved højskolelærer Jens Bredholt. Derudover også besøg af gæstelærer Karen Schenker, der har danset pardans siden 1978, været konkurrence danser i 8 år og 1983 uddannet træner i standard og latinamerikanske danse, og i 1997 tango træner ved Juan Dietrich Lange, uruguaysk-tysk tango pioner, i Estudio Sudamerica Berlin, Tyskland.
Karen Schenker siger: "Tilstedeværelse i nuet – det er argentinsk tango for mig! Jeg elsker at danse og undervise.

 

Dorthea og Tobias fortæller om deres tid på højskolen

Michael Kirkegaard

Underviser:
Michael Kirkegaard

underviser i "Verdensdans", "Koreografi & Danseinstruktør"  og "Sport & Udeliv".

Underviser:
Kirstine Kyhl
underviser i "Ballet", og "Contemporary dance".